Prijs huwelijk

Een huwelijk kost veel tijd en geld. Daar bestaat geen twijfel over. Maar hoeveel centjes geven we exact uit aan de ‘schoonste’ dag van ons leven? Eventsite Salino zocht het uit.

Salino voerde naar eigen zeggen het grootste trouwonderzoek ooit uit in Vlaanderen, en legde z’n oor te luisteren bij 1.500 pasgetrouwde dames en bruiden in spe. Daaruit kwam naar boven dat het perfecte trouwfeest een flinke duit kost. Gemiddeld € 15.877 om precies te zijn. Vooral de locatie, het eten en drinken, de decoratie, dj of band en de trouwkledij nemen een grote hap uit het budget. Zo’n 40% gaat achteraf zelfs niet op huwelijksreis. De belangrijkste reden? Ze zijn eventjes blut.

Het plannen van het huwelijk kost dan ook heel wat tijd. De meerderheid doet er iets langer over dan een jaar om alles tot in de puntjes te regelen. 16% heeft zelfs meer dan 2 jaar nodig, terwijl een luttele 2% alles op 1 tot 3 maanden geregeld krijgt.

Bridezilla’s

Je zou verwachten dat er bij al dat georganiseer best wat stress komt kijken, maar volgens de koppels valt dit best mee. Amper 1 op de 4 zegt ruzie te maken in de aanloop naar hun grote dag. 85% van de vrouwen ontkent trouwens een Bridezilla te zijn. Of dit echt klopt, daar hebben we zo onze twijfels bij, aangezien sommige mensen misschien niet eerlijk aangeven in een enquête of ze kibbelen of niet …

Voor al het harde werk krijgt het pasgehuwde koppel gelukkig wel iets terug (naast een geslaagde trouwdag). Gemiddeld ontvangen ze € 7.188 aan cadeaus op hun huwelijksdag. Gasten geven gemiddeld € 49,96 uit aan een geschenk voor het gelukkige paar.

Traditie troef

Daarnaast gaan we er vaak vanuit dat het huwelijk een heuse transformatie heeft ondergaan: koppels dromen van een Pinterestwaardige ceremonie in een bos of – waarom ook niet – in het buitenland. En toch blijven sommige dingen wél hetzelfde.

Volgens de studie is het bij heterokoppels in 89% van de gevallen de man die een knieval maakt. Ook naar de schoonouders gaan om de hand van de partner lijkt iets uit een ver verleden. Toch? Nee hoor: 42% doet dit nog steeds. Opvallend is dat het vooral mensen tussen 20 en 25 jaar zijn die eerst toestemming vragen.

Ook winter weddings lijken een heuse hype. In realiteit komen ze nog niet zo vaak voor. Zo blijven augustus en juni de populairste maanden om in het huwelijksbootje te stappen. En tijdens de huwelijksnacht slapen we het liefst van al … Thuis. 56 % kiest dus voor de geborgenheid van de eigen woning. Hoezo het kot afbreken op hotel?

Fails

Toch een beetje stress? Dat is nergens voor nodig, zeggen de bruiden. Als er toch iets misloopt, kan je maar één ding doen: ermee lachen. Om het goede voorbeeld te geven, sommen de vrouwen op wat er op hun eigen feest is misgelopen.

– “De fotografe was dronken en probeerde de mannelijke gasten te verleiden. Terwijl hun vrouw erbij stond.”

– “Onze dj kondigde de verkeerde naam aan. Gelukkig had hij die van mijn man wel juist.”

– “Ik stapte op het einde van mijn feest in een kapot glas. Ik moest uiteindelijk naar het ziekenhuis om de wonde te laten naaien. In totaal kreeg ik 4 hechtingen …”

– “Om 4 uur ’s nachts was onze dj knock-out, waardoor we zelf maar plaatjes moesten draaien.”

– “Mijn grootvader riep dronken: ‘Ik geef jullie 2 maanden’. Terwijl we al 7 jaar samen zijn.”

– “Op mijn vrijgezellen was er een stripper. Tijdens het trouwfeest werd er een kort filmpje getoond van mijn vrijgezellen. De stripper kwam dus ook in beeld… Iedereen zag hoe ik slagroom van zijn borst likte (ook mijn schoonfamilie dus). Ik zakte door de grond van schaamte.”

 

 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!