Bespaar niet op je dj

Het drukke trouwseizoen is opnieuw aangebroken. Voor veel bruiden en bruidegommen in spe gaat dat gepaard met heel wat stress. Waar trouw je? Wie komt er? Wat gaan we eten? En wat kost dat allemaal? Zoveel vragen, en vooral: zoveel geld. Wie het slim speelt, kan echter heel wat besparen en toch het huwelijksfeest van je dromen organiseren.

Tijd voor een reality check: tortelduifjes die elkaar het jawoord geven, zeggen vaak ook ‘ja’ tegen een van de grootste uitgaven van hun leven. De ceremonie, de locatie, trouwkledij, eten en drinken, de muziek … Alles bij elkaar ben je al snel heel wat centjes kwijt. Gemiddeld € 15.877 om precies te zijn. Dat blijkt althans uit een rondvraag van eventsite Salino bij 1.500 pasgetrouwde dames en bruiden in spe, waarover we eerder al schreven.

Gelukkig kan je toch wat besparen op je bruiloft, zonder dat je gasten er ook maar iets van zullen merken. Wat kan jij doen om het kostenplaatje te drukken en waar geef je best wel geld aan uit? Ervaringsdeskundigen en party planners van Salino geven tips.

Waar geef je beter wél geld aan uit?

Locatie: een locatie is één van de belangrijkste factoren van je bruiloft. Een koppel moet hier echt een goed gevoel bij hebben. De reden? Of je het nu in een serre organiseert, een verlaten loods, idyllische boerderij of in een bos: de plek zal voor een groot deel de sfeer van je ceremonie bepalen. Betaal liever iets meer als het liefde op het eerste gezicht is met de locatie.

Fotograaf: het kan verleidelijk zijn om te besparen op de fotograaf. Zeker als je oom – die in de jaren stilletjes nog een opleiding fotografie heeft gevolgd – voorstelt om kiekjes te maken. Toch is dat geen goed idee. Het trouwfeest vliegt immers ongelofelijk snel voorbij. Net daarom zijn foto’s zo belangrijk: zo kunnen geliefden de mooiste dag van hun leven achteraf nog een keertje herbeleven. En dan wil je natuurlijk geen onscherpe, amateuristische plaatjes.

DJ: de gasten herinneren zich meestal enkel het feestje. Je kiest dan ook beter voor een goede band of dj, die iedereen aan het dansen krijgt.

Catering: ook over het eten wordt jaren nadien nog nagebabbeld. Voldoende lekkernijen voorzien is de boodschap!

De jurk: ja, de kans is groot dat je jouw trouwkleed maar één keer draagt. Maar toch sluit je beter geen compromissen op vlak van je jurk. Je wil er toch goed uitzien en je vooral goed in je vel voelen?

Waar kan je creatief mee omspringen?

Decoratie: mooi hoor, die kant-en-klare confettizakjes, gestileerde bloemstukken en hagelwitte vlaggetjes. Maar dat kan je even makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs. Op Pinterest vind je tal van decoratie-ideeën, en met gekleurde papieren, witte doeken en mooie nepbloemen kom je al een heel eind. Oké, misschien zijn de randjes van je vlaggetjes een tikje scheef en zijn de confettibolletjes niet perfect rond, maar niemand die dat na een paar glazen wijn nog ziet!

Accessoires: je kan uiteraard het best investeren in een goed paar schoenen, maar de overige accessoires kan je gerust lenen. Wat denk je van een mooie ketting van je beste vriendin of die vintage oorbellen van je grootmoeder?

De gastenlijst: #sorrynotsorry, maar de héle voetbalploeg van manlief uitnodigen is echt niet nodig.

Be true to yourself: koop en bestel niet zomaar alles wat je tegenkomt op Pinterest. Vraag jezelf af of je het echt wel mooi vindt. Is het een meerwaarde voor je trouwfeest en past het bij jullie? Straks sta je daar onder een trouwboog met roze veren, maar vind je het er op de foto’s maar kitsch uitzien.


 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!